Diumenge, 28 d'abril del 2024
Properes activitats





 

Formació de professorat

 
Notícies

Celebració de la II Trobada pedagògica "Sense Embuts"


El passat dissabte 4 de febrer va tenir lloc a l’Auditori del Centre de Cultures de Cappont la II Trobada Pedagògica “Sense Embuts”. Aquest segon any la jornada es va desenvolupar sota el títol “Com aconseguir que l'espai on treballem sigui un lloc segur. Aprenem a gestionar els conflictes”. El matí va començar amb la conferència d’en Daniel Gabarró, amb el mateix títol que la jornada, que va omplir gairebé tot l’auditori. En la seva conferència en Daniel va parlar de la necessitat de fer de les escoles i els instituts uns centres segurs, on els infants i els joves puguin expressar-se tal i com són, sense por a ser jutjats per la seva manera d’entendre el món. Aquesta és una condició indispensable no només per aprendre sinó també per ensenyar. Per això, els centres educatius també han de ser segurs per als professionals de l’educació. En Daniel ens va aportar als assistents a la jornada recursos i estratègies per provocar un canvi d’actitud en la realitat de l’aula. Una realitat que de vegades és molt dura i que poques persones coneixen, només els seus protagonistes: els infants i els mestres.

En aquest enllaç podeu veure la resta de fotografies que es va fer durant el matí.



Per tal de posar en pràctica tots els coneixements adquirits, després de la conferència van tenir lloc una sèrie de tallers simultanis: Ser per fer: L’aula com a mirall; Mestres de saviesa; La funció de les teràpies artístiques en el treball introspectiu; La comunicació: Peça clau per evitar i resoldre conflictes; L’humor, necessari per la gestió dels conflictes.  

Amb una valoració molt positiva per part de tots els assistents, la trobada va comptar amb més de 200 persones vincualdes a l’ensenyament.
 
Durant la jornada els assistents van participar en diferents tallers
Daniel Gabarró, en un moment de la conferència
Un dels tallers, el de dansa

"Me'n contes un de ciència?", els premiats


El concurs de relats curts que des de fa tres anys convoca l'ICE-UdL i el vicerectorat d'Estudiantat amb motiu de la celebració de la Setmana de la Ciència, ja té guanyadors. El Saló Víctor Siurana va acollir el lliurament dels premis de "Me'n contes un de ciència?" que, per primer cop, ha inclòs una categoria en llengua castellana i una en occitana, a més de la de llengua catalana. Aquesta categoria és la que més originals ha rebut, gairebé una norantena, seguida dels més de 50 alumnes que han participat en la de castellà. Quant a l'aranès, s'han presentat al certamen una vintena d'estudiants de primària i de secundària.

En aquest enllaç pots consultar les fotografies que es van realitzar durant l'acte d'entrega de premis.

 
Acaba el Cicle de Conferències CTM

El Cicle de conferències La pregunta és la clau, que s’emmarca en la necessitat de reflexionar vers una nova didàctica de les ciències i la tecnologia, ha arribat al seu final. Des de l’11 de gener fins el 22 de febrer, Albert Borràs, Pere Compte, Jordi Domènech, Digna Couso i Lluïsa Cabeza han estat els encarregats de difondre els seus coneixements i aprenentatges en el camp de la ciència i la investigació en unes trobades molt profitoses.

Durant aquest mes que ha durant el cicle, han passat més de 40 professors i professores, tots ells interessats en ensenyar la ciència i la tecnologia a les aules d’una forma diferent.

Curs ROBOLOT
 
Aquest mes de febrer han tingut lloc dues sessions més del curs de disseny, construcció i programació de “3dBotS” amb “IMAGINA”, impressió 3D, SNAP4RDUINO i SCRATCH.

Els assistents  poden dissenyar i construir un robot mitjançant  el  disseny, la impressió en 3D  i la programació per tal de construir alguns dels models de robots proposats. A més, el curs també serveix per documentar-se sobre aquestes noves eines.

Al mes de març tindran lloc les dues últimes sessions d'aquest curs. En aquest enllaç hi trobareu més informació.
First Lego League a la UdL
 
La competició de Robòtica First Lego League es va celebrar el dissabte 25 de febrer a la Universitat de Lleida, al Campus de Cappont, amb un rècord històric de participació. En aquest enllaç pots veure la notícia sencera.

Segueix actiu el Procés Participatiu de FP
 
Segueix actiu el procés participatiu sobre expectatives de formació per tal que tots els instituts que imparteixen Cicles de Formació Professional puguin fer demandes específiques de formació. Hi ha temps fins el 15 de març de 2017. De moment, més de 20 professors i professores han respost al qüestionari, i la valoració és molt positiva.

Fes la teva aportació aquí.

Acaben amb èxit dos cursos per a professors de FP

Aquest mes de febrer han posat punt i final dos cursos per a professors de FP. Un d'ells és el d' Introducció al tast de l’oli d’oliva i del vi, que l'han fet 29 professors de Formació Professional. S'ha realitzat a l'INS Josep Vallerdú de les Borges Blanques. A més, també ha tingut lloc el curs d' Estratègies participatives dins les aules als Cicles formatius. L'han fet diferents professors de FP de centres de secundària, i ha estat realitzat a l'INS de Guissona.
Properes activitats
Geometria: "La volta al món en 8... edificis"

L'Equip ICE de matemàtiques presenta un seguit de materials didàctics per millorar l’aprenentatge de la geometria a l’ESO, "La volta al món en 8... edificis". Aquí podeu consultar el material. Molt bona feina!

 
Ets professor/a de Formació Professional? Durant tot l'any pots sol·licitar les teves estades tipus A, per acostar-te a la realitat dels processos productius. Si encara no saps el què és, si no n'estàs del tot segur, clica i informa't.
 

 
A principis de març es posarà en marxa l'Itinera, un projecte que acull alumnat de batxillerat que comença el seu treball de recerca i està orientat a unir esforços entre la Universitat de Lleida i els centres de secundària. El programa Itinera pretén proporcionar a l’alumnat de batxillerat amb inquietuds i necessitat d’adquirir nous coneixements, recursos i eines per a orientar i facilitar l’elaboració del seu treball de recerca.

3 de març, El Benestar docent: diversitat i educació. Curs obert a tot el professorat. Pretén reflexionar i donar estratègies als professors per tal d’afrontar la diversitat a l’aula. Clica aquí per inscriure't.
 


8 de març, xerrada a càrrec de Roser Batlle sobre “Aprenentatge i Servei, una brúixola per orientar el talent” a les 17:30 a la Sala de Juntes de la FEPTS.

8 de març, Les equacions d’Einstein: la geometria i la física de l’Univers. Curs que es basa en la revisió dels conceptes de la geometria Riemanniana i una presentació de les equacions de camp d'Einstein. En aquest enllaç podeu consultar tota la informació sobre el curs i inscriure-us.
 
18 de març, es celebrarà la primera edició de la Jornada TACArt, dedicada a l’intercanvi d’experiències d’educació artística: visual i plàstica, música i dansa, amb l’ús de tecnologia dins el món educatiu. Aquesta trobada està especialment adreçada a mestres de primària, professorat de secundària i ensenyaments artístics, però també està oberta a altres professionals interessats en la temàtica. Visiteu aquí el seu web.
 

23 de març, xerrada "La comunicació família-escola, una qüestió de voluntat i temps", a càrrec d'Anna Ramis. La xerrada tindrà lloc al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera, a les 18 hores.
 
El dissabte 25 de març tindrà lloc l’Edcamp Lleida, a l’Institut Joan Oró. Saps el què és? T’imagines un espai de trobada obert a tothom en què la finalitat és compartir aprenentatges, experteses, coneixements i passions sobre l’educació? Doncs això, i moltes altres coses, és un edcamp.

Per saber-ne més pots consultar el web de la jornada.

10 de maig, Mercat de la Tecnologia 2017. Un any més farem una nova edició del MdT i ja serà la catorzena. El Mercat és una ocasió privilegiada per mostrar les creacions tecnològiques dels nostres alumnes. També és una magnífica oportunitat per conèixer la UdL i l’ambient universitari.


També et pot interessar...

 
Us en contem un de ciència?

Cada mes, amb el nostre butlletí informatiu, compartirem amb vosaltres dos dels relats guanyadors o finalistes del concurs “Me’n contes un de ciència?”


 
El Pol i la Sofia són el primer i segon premi, respectivament, en la categoria de relats en llengua catalana de primària. Amb el títol “L’Ona i la Font Màgica” el Pol ens explica una història molt emocionant, plena de màgia i d’amor. La Sofia ens explica la història de l’Anna i la seva relació amb els cigrons, amb un final del tot inesperat i ple d'humor.
Share on Google+ Share on LinkedIn